Vi stod inför ett problem
Ätsvårigheter och undernäring är en av de största utmaningarna inom äldreomsorgen. Många äldre får i sig för lite energi och protein, oftast på grund av minskad aptit. Vi tittade utifrån på två aspekter:

1: Proteinet är ett kritiskt näringsämne för att de äldre skall kunna bevara sin muskelmassa och hälsa

2: Ägg är ett av naturens mest näringsrika livsmedel med ett högt innehåll av protein.

Skulle ägg kunna spela en större roll för att bidra till en lösning för de äldre?

Ägg blev en del av lösningen! 
Genom att använda torkat äggpulver koncentrerar vi äggets höga näringsinnehåll när vattnet torkas bort. Kvar finns ett pulver som kan användas för att förstärka och tillaga smoothies och äggdrycker, mellanmål och efterrätter, etc. Pulvret är inspirerande enkelt att använda. Och genom tillverkningsprocessen där ägget torkas med varm luft till ett pulver så behövs inga konserveringsmedel. Pulvret har en naturligt lång hållbarhet och innehållsförteckningen blir både kort och ärlig.

Tummen upp
Kostrådgivare, dietister och organisationen Kost & Näring gav tummen upp – vilket resulterade i att nya produkter såg dagens ljus; Helt Ärligt – Äggpulver, som innehåller mest äggvita men även äggula, Helt Ärligt – Äggvitepulver, som nästan enbart innehåller äggvita. Båda dessa produkter lanserades under 2017. Hösten 2018 lanserade vi även en proteinbar baserade på svenska ägg som innehåller 30% protein.

Vad händer nu? 
Målgruppen har idag även utökats till de som tränar. En rad studier visar att de som tränar hårt och äter extra protein ökar mer i muskelmassa än de som äter mindre protein. Genom Kronäggs Helt Ärligt sortiment kan man ersätta högkvalitativt protein från mjölk och kött med klimateffektivt protein från ägg. Framtiden ser ljus ut för ägg och med Helt Ärligt är möjligheterna i det närmaste obegränsade.