HELT ÄRLIGT.

Helt Ärligt är en serie matprodukter som alla innehåller ägg från svenska frigående höns inomhus. I Kronäggs Proteinbars är ägget den dominerande proteinkällan. Ägg, både vitan och gulan, innehåller högkvalitativt protein och är ett klimateffektivt livsmedel. Förutom protein innehåller ägget också en mängd andra viktiga näringsämnen. En Helt Ärligt produkt ska alltid vara producerad i Sverige, innehålla så mycket svenska råvaror som möjligt och med en ambition att hålla ingredienstexten kort.

Varför behöver vi protein
Protein är kroppens byggstenar, utan protein kan kroppen inte bygga upp eller reparera något.
Vid träning behöver kroppen protein för att återhämta sig och öka i muskelmassa

Varför skall jag välja ägg som källa till proteintillskott?
Ägg är naturligt rika på protein. Proteinet i ägget, både från vitan och gulan, håller dessutom en hög kvalitet. Den höga kvalitén innebär att ägget även innehåller rikligt med naturligt BCAA och andra essentiella aminosyror.

Varför är naturligt BCAA bra för mig?
BCAA går, till skillnad från övriga aminosyror, rakt in i blodomloppet. BCAA behöver inte brytas ner först vilket gör att upptaget blir väldigt snabbt, bara på några minuter blir det tillgängligt för musklerna. Tar du BCAA i samband med träning kan muskelåterhämtningen och tillväxt förbättras.

När skall man ta Helt Ärligt om man tränar?
Ny forskning visar att vid hård träning uppnås bäst resultat med ett jämnt intag av protein över dagen. Med Helt Ärligt kan du förstärka alla dina måltider, på så vis kan du uppnå tillräckliga nivåer av protein i form av aminosyror i blodet, som hjälper dig att maximera effekten av din träning. Efter träning brukar man rekommendera att man skall få i sig extra protein så snabbt som möjligt, inom ca 30 minuter rekommenderas.

Hur mycket protein behövs efter träning?
För att stimulera muskel-tillväxten efter hård träning rekommenderas ett intag 0.25-0.3 gram protein per kg kroppsvikt.

Läs mer om äggpulver

Läs mer om äggvitepulver

Läs mer om proteinbars