5 ANLEDNINGAR TILL ATT VÄLJA HELT ÄRLIGT PROTEINBARS

Det kan kännas som en djungel när det kommer till att välja proteinbars. Här listar vi 5 anledningar till varför Helt ärligt proteinbars med protein från äggpulver är ett smart val, både för din hälsa och för miljön.

  1. Naturligt innehåll

Våra produkter är baserade på svenska ägg – ett naturligt och nyttigt livsmedel. Dessutom har vi inte tillsatt något socker. Utan det socker som finns i produkten kommer från maltitolsirap som är ett sötningsmedel. Endast 0,6 g per bar är sockerarter. Varför ska vi inte äta så mycker socker? Det finns många anledningar, men såhär skriver Livsmedelsverket: ”Flera studier visar att vuxna som börjar äta mer socker går upp i vikt, medan de som drar ner på sockret minskar i vikt. Forskning visar också att risken för diabetes typ två ökar vid ett stort intag av socker i kosten.

  1. Protein från äggpulver är högkvalitativt protein

Proteinet i ägget, både från vitan och gulan, håller en hög kvalitet, vilket betyder att ägget innehåller rikligt med naturligt BCAA och andra essentiella aminosyror. BCAA somtill skillnad från övriga aminosyror, går rakt in i blodomloppet. Så BCAA behöver inte brytas ner först vilket gör att upptaget blir väldigt snabbt, bara på några minuter blir det tillgängligt för musklerna. Tar du BCAA i samband med träning kan muskelåterhämtningen och tillväxt förbättras.

  1. Bra om du har känslig mage

För det första är innehållet av laktos lågt i Helt Ärligt proteinbars, choklad och salt kola innehåller väldigt lite laktos medan hallon innehåller något mer. Men är du inte allt för känslig för laktos går det utmärkt att äta alla tre varianterna av bars. För det andra är ingredienserna i barsen fria från gluten. (Det kan finnas spår av gluten eftersom det förekommer tillverkning av andra produkter i samma lokaler.)  

  1. Miljösmart val

Ägget är förutom ett väldigt nyttigt livsmedel även ett klimateffektivt val. Väljer du att äta ägg är du också snäll mot planeten. Ägget belastar miljön mindre än många andra animaliska livsmedel. Produkterna är även producerade i Sverige vilket medför hög kvalitet och noggrann granskning av råvaror och produktion.

  1. Smakar bra

Sist men kanske viktigast. Proteinbarsen smakar bra och passar utmärkt såväl innan träning som efter träning. Barsen passar även perfekt som mellanmål då protein mättar mer än kolhydrater och fett.