Helt ärligt är en intervju där vi försöker prata öppet och ärligt om elitidrott. Stort och smått – positivt och negativt.

Viktor Thorn – längdskidåkare

Kan du berätta lite mer om dig själv, Viktor?

Jag är född i en liten ort som heter Bengtsfors i Dalsland. Jag är 23 år och har hållit på med skidor i stort sett hela mitt liv, när jag var liten höll jag på med lite andra idrotter som fotboll, orientering och kajak men skidorna har alltid varit det jag brunnit mest för.

Sedan 4 år tillbaka har jag varit en del av A-landslaget i längdskidor och bor i Östersund där jag satsar 100 % på längdskidåkningen.

Jag gillar att umgås med kompisar eller att fixa med projekt hemma när jag inte tränar.

Nu är du även ambassadör för Helt Ärligt – välkommen! Vad gillar du bäst med våra produkter?

Vikten av att återhämta sig efter pass är otroligt viktigt och därför har jag letat efter en samarbetspartner som har bra kvalité på sina produkter och som använder sig av bra råvaror. När jag fick syn på Helt ärligt och kändes det rätt att ta kontakt med er, nisa ja till ett samarbete så på den vägen är det. Jag gillar era produkter skarp och att nihela tiden är intresserade och nyfikna att utveckla nya produkter.

Vilken är din största idrottsliga prestation hittills?

Hoppas på betydligt större prestationer längre fram i min karriär men dom som jag kommer ihåg starkast hittills i min karriär är när jag var junior och blev 2a på senior SM.

Har du haft någon motgång i din karriär som varit extra jobbig?

Skulle säga det var i somras när jag fick operera ryggen 2 gånger för diskbråck.

Vad tycker du är bäst med längdskidåkning? 

Friheten att få vara ute i naturen mycket och kunna få träna både löpning, cykel, skidor, gym och andra sporter under året som även gör en bättre på skidor.

Vad är den största utmaningen för din idrott tycker du?

Att behöva sticka ut och träna när det är dåligt väder ute eller när man bara vill vila så tänker man ibland att det hade varit skönt att hålla på med en inomhusidrott.

Påverkar dina idrottsliga resultat någonsin din vardag och ditt privatliv?

Jag skulle beskriva mig själv som en glad och positiv person och är det även fast det ibland går tungt i skidspåret. Det är klart att man kan bli lite nere i privata livet  när det går tungt i skidspåret men oftast släpper jag det väldigt fort och är glad ändå.

Vad är det som driver dig och varifrån kommer den drivkraften?

Min drivkraft är att se hur bra jag kan bli i längdskidor och målet är att bli bäst i världen.

Hur ser ditt träningsupplägg ut och hur ser du till att återhämta dig?

Nu på våren har vi det lite lugnare i träningen innan nästa säsong drar igång i maj så idag har jag kört styrka på förmiddagen och tog en Helt Ärligt shake äggvitepulver choklad för uppbyggnad av musklerna. På eftermiddagen blev det 1 h löpning där jag återhämtade mig med en salt kola bar efteråt innan jag åt middag.

Vilken av våra produkter tycker du bäst om?

Alla är väldigt goda så svårt att välja men favoritsmaken är nog Salt kola!