Välkommen till ”Helt Ärligt med Linnea Stensils”!

Här pratar vi öppet och ärligt med våra ambassadörer om elitidrott. Stort som smått, positivt som negativt.

Kanotisten Linnea Stensils är aktuell med kommande sommar-OS i Tokyo i K1 200 meter och K1 500 meter.

Kan du berätta lite mer om dig själv, Linnea?

-Jag heter Linnea Stensils och är 25 år gammal. Jag har varit aktiv kanotist sedan jag var sex år. Sedan 2013 tillhör jag svenska landslaget och har tidigare representerat både junior, ungdoms- och seniorlaget. Jag är uppväxt i Vaxholm utanför Stockholm och representerar fortfarande min moderklubb Vaxholms KS.

Jag är ofta ute och reser på både tävlingar och träningar och snittar förmodligen runt 230 resdagar per år, vilket är väldigt roligt.

Nu är du även ambassadör för Helt Ärligt – välkommen! Vad gillar du bäst med våra produkter?

-Stort tack! Jag tycker att produkterna är bra på ett naturligt sätt eftersom de innehåller en så hög andel ägg. Varumärket Helt Ärligt är relativt nytt för mig men det passar bra in i min livsstil och känns som något jag kan relatera till. Jag har tidigare inte använt mig av något kosttillskott vid sidan av min ordinarie kost, men efter att ha provat Helt Ärligts produkter känns det som ett fantastiskt komplement.

Vilken är din största idrottsliga prestation hittills?

-OS i Rio de Janeiro 2016 var häftigt, det var min första internationella final någonsin. Sjundeplatsen där kommer helt klart på min topp trelista. VM-bronset 2018 i Portugal är jag stolt över såklart och sedan är jag också totalvinnare av världscupen, så det slår också högt naturligtvis. Samtidigt ser jag enormt mycket fram emot kommande medaljer också.

Har du haft någon motgång i din karriär som varit extra jobbig?

-I VM 2019 missade jag finalen i K1 200 meter med en hundradel. Det var oerhört jobbigt. När vi talar om så små marginaler som hundradelar som dessutom inte går att se med blotta ögat vid målgången är det desto jobbigare. Att det dessutom var viktigt att ta sig till final för att kvala in till OS i Tokyo gjorde inte saken bättre. Nu kvalade jag istället in genom en annan distans, men där och då var det tufft att missa på det sättet. Den största besvikelsen är egentligen att jag inte gjorde ett tillräckligt bra lopp, helt enkelt.

Vad är det bästa du vet med din idrott?

-Jag gillar att idrotten utövas utomhus och att vi får resa mycket. Om jag tänker på själva träningen så uppskattar jag att den är så varierande. Jag behöver behärska så många olika delmoment och det skapar en stor variation i min träning. Jag behöver träna på min syreupptagningsförmåga, explosivitet, teknik, balans och uthållighet. Samtidigt måste jag vara snabb och ha en enorm styrka. Även om jag tävlar på korta distanser kör jag träningspass på upp till tre mil. Att det också är jag själv som måste göra jobbet tycker jag om. Det handlar i slutändan om mig själv och mina egna förberedelser.

Vad är den största utmaningen för din idrott tycker du?

-Att inte så många är tillräckligt insatta i den. Vi hade behövt större medial bevakning. Vi kanotister lägger ner minst lika mycket tid som andra idrottare på träning och tävling. Vi är väldigt beroende av OS för att få det utrymme vi vill ha.

Påverkar dina idrottsliga resultat någonsin din vardag och ditt privatliv?

-När man satsar så helhjärtat på någonting som jag gör och det sedan inte går vägen på en tävling till exempel, är det klart att det påverkar väldigt mycket. Jag försöker att hålla tankarna på annat håll när jag inte tränar eller tävlar genom att ha olika projekt igång vid sidan av. Bland annat studerar jag på deltid, det är ett bra sätt att fokusera på andra saker ett tag.

Vad är det som driver dig och varifrån kommer den drivkraften?

-Min drivkraft kommer inifrån mig själv, jag vill verkligen det här. Jag har valt detta själv och är med i varje beslut som tas kring min karriär. Jag vill helt enkelt se hur bra jag kan bli.

Hur ser ditt träningsupplägg ut och hur ser du till att återhämta dig?

-Träningsintensiteten beror på vilken period det är för tillfället men det blir två till fyra pass per dag. Det är väldigt viktigt att periodisera och variera träningen så att jag inte tröttar ut mig själv, mina muskler och min kropp. Jag tycker om att addera rörlighetsträning som yoga och simning men även längdskidor och löpning. När det gäller återhämtning är det väldigt viktigt att hålla sig till sin kost och äta rätt. Att få tillräckligt mycket sömn är också superviktigt, kroppen måste få en chans att återhämta sig mellan de tuffa träningspassen.

 Vilken av våra produkter tycker du bäst om?

-Min absoluta favorit är äggvitepulvret med päronsmak!