Helt ärligt är ett intervjukoncept där vi försöker prata öppet och ärligt om elitidrott. Stort och smått, positivt och negativt.

Handbollsspelaren Emma Lindqvist aktuell i H65 Höör och gjorde A-landslagsdebut 2018.

Kan du berätta lite mer om dig själv, Emma?

– Jag heter Emma Lindqvist (Lindkvist i passet), föddes i Helsingborg -97 och bor där sedan dess.
Under många år spelade jag både fotboll och handboll, men vid 15-års ålder bestämde jag mig för att satsa helhjärtat på handbollen och med tanke på framgångarna så ångrar jag min inte en sekund. Jag har varit med i både ungdoms- och seniorlandslaget sedan dess.
Jag spelar i H65 Höör och dessförinnan var det OV-Helsingborg som gällde.
Samtidigt som jag bor i Helsingborg, spelar handboll i Höör så studerar jag till lågstadielärare i Malmö. Många timmar på tåget blir det.

Nu är du även ambassadör för Helt Ärligt – välkommen! Vad gillar du bäst med våra produkter?

För det första gillar jag det rena med produkten. Tidigare har jag varit rädd för tillskott med oro för doping men det behöver jag inte vara med Helt Ärligt.
Både pulver och bars är perfekt för mig som pendlar så mycket, 1,5-2 timmar flera gånger i veckan. Med Helt Ärligt som mellanmål får jag en bättre återhämtning. Dessutom gillar jag smakerna.

Vilken är din största idrottsliga prestation hittills?

Oj…ska jag välja SM-guld eller VM??
Det får faktiskt bli SM-guldet 2017. Vi hade som mål i semifinalerna mot Lugi HF att vinna en match i bäst av 5, jag tror att vi vann med 3-1 i matcher och då väntade storfavoriterna Sävehof i finalen. Finalen hölls i Malmö så nästan på hemmaplan för oss. Vi gick ut och gjorde en super stark insats och vann helt oväntat matchen. Vilken känsla!!

Har du haft någon motgång i din karriär som varit extra jobbig?

Helt klart SM-finalen 2018, även denna final mot Sävehof. Denna gången gick vi ut på plan som favoriter till guldet. Det var en jämn match där vi ledde inför andra halvlek. Med 12 sekunder kvar av matchen var det lika och jag tog ett avslut som inte resulterade i mål. Sävehof kontrade och hann sätta dit vinnarmålet innan slutsignalen.
Det tog hårt på självförtroendet…

Vad är det bästa du vet med din idrott?

Gemenskapen i laget. Att det är ett tufft men ärligt spel, inget gnäll, alla ger och tar.
Tävlingsmomentet, jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna. Älskar att vinna och hatar att förlora!

Vad är den största utmaningen för din idrott tycker du?

Tiden! Eftersom det inte finns så mycket pengar i sporten kan man inte leva på handbollen utan måste ha jobb eller studier sidan om. All tid man får lägga ner försakar en del i det privata livet. Men detta är ju en chans som inte kommer tillbaka, vännerna och möjligheterna till långresor finns ju kvar.

Påverkar dina idrottsliga resultat någonsin din vardag och ditt privatliv?

Ja, mycket!
Jag är en extremt dålig förlorare, har laget förlorat eller jag själv gjort en dålig insats är jag inte rolig att umgås med.
Det har blivit bättre, jag jobbar ständigt med att hitta det positiva istället för att fokusera bara på det negativa.

Vad är det som driver dig och varifrån kommer den drivkraften?

Vinnarskallen, jag vill se hur långt jag kan gå. Är målet utlandsspel och proffsliv möjligt att nå?

Hur ser ditt träningsupplägg ut och hur ser du till att återhämta dig?

Det blir en hel del pass i veckan. Just nu kör jag 4 handbollspass, 2 löppass och 2-3 gympass plus en match i veckan.
Jag är riktigt bra på att återhämta mig via sömn, jag gillar att sova. Vad gäller maten så finns det en stor utvecklingspotential där. Helt Ärligt ska hjälpa mig på traven.

Vilken av våra produkter tycker du bäst om?

Hmmmm…alla bars är ju goda men jag måste nog säga att just nu är det salt kola som är favoriten. Ska erkänna att jag ännu inte smakat kokos, men tror att den kommer att bli min nya favorit.