De flesta som haft ett synligt mål med sin träning har någon gång undrat varför de inte får de resultat de önskar, trots att de tillbringat åtskilliga timmar på gymmet. Personliga tränaren Staffan Eklund berättar att problemet oftast är kombinationen av för många timmars träning och för lite mat. Enligt honom har han självt kommit dit han är idag genom att göra “alla fel man kan göra”. Nu berättar han om hur han nådde sin toppform genom att vara mindre på gymmet, men istället ha rätt metod. 

Staffan Eklund är 29 år och arbetar som personlig tränare i Stockholm. Intresset för sport och träning har funnits hos honom hela hans liv, men det var inte förrän han började arbeta med människor som han kände att han lärde sig vad mål handlar om. Idag har han en hälsa och fysik som många skulle avundas, men att få det var inte enkelt förrän han själv hade facit i hand.
– Jag har verkligen gjort alla fel man kan göra, tro mig. Men nu har jag hittat ett sätt som fungerar, och det handlar inte om att tillbringa mer tid på gymmet, säger Staffan.

Tränar mindre men är i bättre form

När Staffan påbörjade sin utbildning som personlig tränare tillbringade han många timmar om dagen på gymmet, ibland vid flera tillfällen. Ju mer man tränar – desto mer vältränad blir man, är tanken många har, men det är också en klassisk missuppfattning som hindrar många från att nå sina mål, berättar Staffan. För att träningen ska ge något handlar det om att äta rätt, och mycket, vilket många inte gör.
– Det vanligaste misstaget folk gör är att de äter för lite, berättar han.

Har alltid med sig proteinpulver

Idag äter Staffan flera mål om dagen utöver frukost, lunch och middag, och han ser alltid till att ha med sin en proteinkälla som han snabbt kan få i sig flera gånger om dagen.
– Jag brukar ha med mig Helt Ärligts proteinpulver. Det är lätt att ha med sig och tillför protein snabbt. Och jag fullkomligt älskar innehållsförteckningen med så få ingredienser.

Han tillägger:
– Att få i sig protein efter att man tränat är lika viktigt som att utföra själva träningen. Tillför du inte protein så bryts musklerna ner istället för att byggas upp, säger Staffan.

Så ofta tränar Staffan

Idag tränar Staffan för egen del några gånger i veckan, en betydlig minskning från förr. Men genom att han variera sina pass och ser till att vila och äta mer emellan åt så har hans kropp svarat bättre på träningen.
– Träna, vila, ät mycket protein. Och all träning är bättre än ingen, avslutar Staffan.

Mer info om Helt Ärligts naturliga proteinpulver hittar du här.