Beach 2018 kom fortare än väntat, och många hade nog velat ha några fler förberedelseveckor på sig innan badkläderna åker på. Men ni som ens tänkt tanken på att gömma er i vassen: Tänk om. Det är aldrig för sent att komma i bättre form än vad du är idag. Faktum är att det inte alls tar lång tid om du gör rätt. Vi frågade personliga tränaren Staffan om vilka övningar som ger mest effekt på kort tid. Det här blev hans svar: 

1: Knäböj/Squats
– Allt du behöver är en kvadratmeter, så du kan göra dem var som helst och de tar enormt mycket på musklerna. Om du gör knäböj varje gång du bara sitter eller står och inte gör något speciellt så får du ihop väldigt många på en dag.

2: Burpees
– Burpees är en grymt effektiv övning för att de aktiverar hjärtat och lungorna, och samtidigt flera muskler. Vill du förbränna mycket ska du göra många burpees på rad.

3: Upphopp
– Precis som med burpees så höjs pulsen då lungorna aktiveras. Men de stora benmusklerna får jobba och därför kommer mjölksyran snabbt. Vill du förbränna mycket ska du göra många upphopp.

4: Marklyft
Få övningar aktiverar så många olika muskler som marklyft. Du jobbar med både benen, ryggen och armarna, men även bålen för att hålla stabilitet.

5: Armhävningar

Det krävs inte många armhävningar för att bli ansträngd, och det är för att du lyfter din egen kropp som tvingar musklerna att arbeta hårt. Du kan göra armhävningar nästa var som helt, så passa på när du kan.

Här hittar du fler tips på hur du laddar upp inför Beach 2018.