Bär- och fruktglass
Enkelt och gott! Du kan inspirerande enkelt inom ett par minuter göra din egen glass.

Ingredienser (4-5 portioner)
1 dl dl Helt Ärligt – Äggpulver Vanilj
2,5 dl Vispgrädde 40% fett
Frukt, bär eller saft*
*Anpassa doseringen efter saftens styrka

Näringsvärde (per 100 g)**
Energi (kcal) 320
Energi (kJ) 1330
Protein (g) 9
Kolhydrater (g) 6
Fett (g)  29
**näringsvärdet är baserat på 75 gram
osötade frusna blåbär

Tillagning
Lös upp ”Helt Ärligt – Äggpulver Naturell/Vanilj” i grädden (det gör inget om det finns kvar en del mindre pulverklumpar). Vispa till ett medelhårt skum. Rör ned frukt, bär eller saft så försiktigt som möjligt. Häll upp i lämplig förpackning eller portionsglas för infrysning. Ju snabbare infrysning desto bättre struktur blir det på glassen.