Vi känner alla igen känslan. Man kommer hem från träningen och magen skriker av hunger. Man behöver få i sig något snabbt. Något som går fort att tillaga, men som inte är onyttigt så att träningen är förgäves. Helst ska det ju smaka gott också. Om du ser till att alltid ha ägg eller äggpulver hemma så behöver du aldrig få det här problemet. Här är fem snabblagade, smaskiga och nyttiga äggrecept som kräver få ingredienser.

1. Krämig äggröra

Du behöver:

– 4 ägg eller 1 deciliter av Helt Ärligts proteinpulver (naturell smak).
– En halv deciliter mjölk.
– En nypa salt och peppar.

Så gör du:

Vispa ihop ägg eller äggpulver, mjölk, salt och peppar. Värm en klick kokosolja i en stekpanna. Sänk värmen och häll i smeten medan du rör snabbt med en spatel. När röran börjar inta fast form tar du bort pannan från plattan och låter det stå något minut. Klart!

2. Proteinplättar

Du behöver:

-1 banan.
-2 ägg eller en halv deciliter av Helt Ärligts proteinpulver (valfri smak efter behag).
-0,5 matsked husk.
-2 matskedar Light keso.
-En halv deciliter vatten.

Så gör du:
Vispa ihop alla ingredienser i en bunke. Måtta ut små plättar i en uppvärmd stekpanna med kokosolja. Vänd på plättarna när de börjat inta fast form. Servera med valfria bär.

3: Omelett med havssalt och chili

Du behöver:

-4 ägg eller 1 deciliter av Helt Ärligts proteinpulver (naturell smak).
-1 deciliter mjölk.
-En nypa havssalt och chili.

Så gör du:

Vispa ingredienserna poröst i en bunke. Häll ner i en uppvärmd stekpanna med kokosolja. När botten börjat stelna till en fast form viker du ena sidan av omeletten över den andra likt en halvmåne. Servera när den intagit porös form och inte rinner.

4: Pocherat ägg

Du behöver:
-1 ägg.

Så gör du:
Koka upp vatten. Stäng av plattan precis när vattnet börjar koka och tillsätt ättika och salt. Knäck ett ägg i en kopp. Lägg en sked i vattnet och rör upp en virvel med den. Häll sedan i ägget så håller det ihop. Om det inte gör det kan man hjälpa till med skeden. Låt ägget ligga i vattnet ett tag. Ta upp ägget med en hålslev. Gulan ska vara lite krämig i konsistensen.

5: Egg Benedict (för den som inte har lika bråttom)

Du behöver:

-4 ägg.
-En liter vatten.
1 msk ättikssprit
-Hollandaisesås.
-2 skivor vitt eller grovt bröd.
-2 skivor rökt skinka eller kalkon.

Så gör du:

Koka upp vattnet och ättikspriten i en kastrull och låt det  sjuda. Knäck ett ägg i taget i en separat skål. Häll sedan försiktigt ned äggen i det sjudande vattnet och låt sjuda där i tre minuter. Fånga upp äggen med hålslev och doppa dem i kallt vatten. Lägg dem på en tallrik och putsa sedan bort ojämnheter. Servera på bröd med rökt skinka (eller kalkon) och hollandaisesås.

Smaklig måltid!