HELT ÄRLIGT I STOLT SAMARBETE MED TEAM TYNELL

Vi är mycket glada över att kunna ingå samarbete tillsammans med Kronägg och Helt Ärligt, säger Daniel Tynell, teamchef.

Våra värderingar i Team Tynell är hjärta, själ och passion och när vi kom i kontakt med Kronägg och deras Helt Ärligt ägg- och äggvitepulver så kände vi att detta var värderingar som vi delade vilket är av stor vikt i de samarbeten som vi gör, fortsätter Daniel.

Team Tynell är inne på sin 9:e säsong, men själva resan med långlopp som fokus började egentligen redan 2001. Då Daniel Tynell överraskande lyckades komma trea på Vasaloppet och framför allt året efter när han vann för första gången. Till slut skulle det bli tre första platser på Vasaloppet, tre andra platser och en tredje plats. Utöver detta har Daniel också skidat hem många andra medaljer i flera tävlingar.

För nio år sedan tog Daniel in brorsan Rikard Tynell och Team Tynell bildades. Detta satte också grunden i den kärnan de har i teamet – familjen. Där hjärtat, själen och passionen är med i alla satsningar.

När Daniel satsade på sin fjärde Vasaloppsvinst 2015 tog det abrupt stopp för honom. I början på Vasaloppsveckan drabbades Daniel helt plötslig av en bristning i ett blodkärl i hjärtat, vilket blev slutet på hans tävlingskarriär.
– Detta vände ju upp och ner på allt och det blev en stor omställning. Men stora omställningar leder oftast till något positivt och detta blev starten på den utökade familjen Tynell, säger Daniel.

Idag består Team Tynell av framför allt tre skidåkare och Daniel som teamchef. Kärnan i teamet är fortfarande familjen så trots att det saknas korrekta släktband så finns känslan av familjen där och det engagemang som kommer med det.

Sedan i början av sommaren så har Team Tynell använt både Helt Ärligt äggpulver och äggvitepulver.

-Produkten är precis som namnet säger ”helt ärlig”. Den innehåller ägg och inte så mycket mer vilket passar våra värderingar och oss som team.  Det är rent och vi vet därmed också exakt vad vi stoppar i oss, vilket är väldigt viktigt för oss atleter men också som människa, säger Daniel.

Ägg- och äggvitepulvret används dagligen av hela teamet både som en del i uppladdning, som mellanmål eller som återhämtning men också som ett komplement till den vanliga maten.

– Det är en viktig del i vårt näringsintag och det hjälper oss att få ett jämnt intag av flera viktiga ämne under dagen. Ägget är ju ett fantastiskt livsmedel, en bomb av nyttiga och viktiga näringsämnen.

– Nu ser vi fram emot kommande vintersäsong och vad vi kan uppnå tillsammans med Helt Ärligt med på resan, säger Daniel.

Från Kronäggs sida så ser man också fram emot en spännande resa tillsammans med Team Tynell och är väldigt glada över samarbetet.

– Framförallt eftersom detta är idrottsmän/kvinnor med hög fysisk belastning, som också  kräver uthållighet.Vi vet att deras idrott förutom hård träning kräver en optimal kosthållning i kombination med vila.När de själva tycker att våra produkter fungerar perfekt till återhämtning, berikning och mellanmål så känns det såklart väldigt bra, säger Marcus Lindström, försäljningschef Kronägg.

– Sen är vi på Kronägg också noga med att våra värderingar dvs naturligt, hälsosamt och klimatsmart delas med våra samarbetspartners. I samarbetet med Team Tynell så stämmer dessa väldigt väl överens, avslutar Marcus.

 

FAKTA TEAM TYNELL:

Skidåkare:

Rikard Tynell

Laila Kveli

Jens Eriksson

Jerry Ahrlin (kommer troligen gästspela under säsongen.)

Teamchef:

Daniel Tynell