Majas dröm är att komma med i OS 2026 i längdskidor, det såg väldigt lovande ut innan hon började med gymnasiet men sen hände något.

Idag är hon 18 år och går skidgymnasiet i Torsby. Innan skidgymnasiet var Maja i toppen på flera stora tävlingar och gjorde mycket bra resultat ifrån sig, men när hon började på gymnasiet så började resultaten sjunka och Maja hade ingen ork.

-Det kändes tungt och jag förstod inte vad som var fel, säger Maja.

Efter ett tags kämpande så gick Maja till läkaren och de mätte hennes värde som då visade att hon hade allmän näringsbrist tillsammans med för mycket träning. Hennes kropp hade inte tillräckligt med kraft för att orka prestera. Hon behövde förstärka sitt näringsintag och framförallt proteinet tillsammans med att dra ner på tempot.

Samtidigt som detta upptäcktes så var Majas mamma och syskon på Ungdomsvasan i Mora och där hittade man äggpulvret Helt Ärligt. De köpte med sig hem till Maja som började äta detta.

– Jag började använda Helt Ärligt i gröten på morgonen eller i min smootie som ett extra tillskott. Om det ska gå snabbt så gör jag en shake tillsammans med mjölk, säger Maja.

Efter att Maja hade ätit Helt Ärligt i en månad så mätte hon sina värden igen och den här gången blev resultatet mycket bättre än mätningen tidigare. Hennes värden hade öka mycket. Efter ytterligare en månad så mätte man värdena igen och nu visade resultatet normala värden. Det var en kombination av vila, bättre kost och tillskott av Helt Ärligt som hjälpte Maja att komma tillbaka.

– Fördelen med Helt Ärligt är att den är baserad på ägg något som jag fått rekommenderat att äta mer av. Så detta är ett enkelt sätt för mig att få i mig mer protein som dessutom är gjort av en naturlig råvara, säger Maja.

Idag är Maja igång igen med träningen och har gjort sina första tuffa träningspass. Nu är drömmen och målet OS 2026.

Fakta
Namn: Maja Eriksson
Gör: Går på skidgymnasiet i Torsby i Värmland
Bor: I Torsby men uppväxt i Filipstad
År: 18
Intressen: Skidåkning såklart, spelar även fotboll lite vid sidan av, vara ute i naturen.
Mål: OS 2026 i längdskidor