ÄT DIG I BÄTTRE FORM!

En del hävdar att kosten utgör 80% och träningen 20% av ditt resultat. Vi är beredda att hålla med. Kosten är minst lika viktig som träningen och att slarva med den kan göra att dina träningspass inte ger den effekt du vill. Här får du tips på hur du kan äta för att maximera dina träningsresultat och komma i bättre form.

Ät mycket protein. Äter du för lite protein bryts dina muskler ner samtidigt som du inte förbränner lika mycket fett. Protein är svårare för kroppen att bryta ner vilket innebär att protein förbränner mer kalorier vid matsmältningen än t.ex. kolhydrater och fett. Försök också att äta protein med jämna mellanrum under dagen. Detta mättar bra per kalori och gör att du bibehåller din muskelmassa.

Ät långsamma kolhydrater och minska ner på intaget av kolhydrater överlag. Snabba kolhydrater skapar svängningar i blodsockret vilket ökar fettlagringen. När det kommer till alkohol är detta en kaloribomb som är fylld med kolhydrater. Vill du maximera dina träningsresultat bör du minska på intaget.

Sluta ät godis, glass och sötsaker. Det är okej att unna sig ibland men faktum är att det är här vi i särklass får i oss flest kalorier som varken mättar eller ger någon näring. Testa att äta en frukt och drick ett glas vatten när du känner dig småsugen sådär på kvällskvisten.

Ät mer B2 vitaminer. B2 vitaminer hjälper till med magtarmsystemets fettförbränning. För att få i dig mer B2 vitaminer kan du äta t.ex. ägg, mandlar, champinjoner, torskrom och ost.

Ät vegetabiliska oljor. Forskning visar att fettförbränningen ökar om man äter fett från vegetabiliska oljor som t.ex. rapsolja och olivolja som har en hög andel omättade fetter. Det är dock viktigt att inte sluta äta annat fett då detta innehåller de essentiella aminosyror som vi behöver. Enligt livsmedelsverket är kött, fisk, kyckling, mjölk och ägg ett bra sätt att få i sig de essentiella aminosyror vi behöver.