Helt ärligt är ett intervjukoncept där vi försöker prata öppet och ärligt om elitidrott. Stort och smått, positivt och negativt.

Calle Knutsson, padelspelare.

Kan du berätta lite mer om dig själv, Calle?

– Jag är 23 år gammal och kommer från Båstad. Sedan 3 år tillbaka är jag bosatt i Madrid för att kunna satsa på Padel och bli så bra jag kan bli. Det är i Madrid de bästa spelarna finns och för att bli bättre är det viktigt med bra sparring.

Nu är du även ambassadör för Helt Ärligt – välkommen! Vad gillar du bäst med våra produkter?

Jag försöker vara väldigt noggrann med samarbeten. Efter att ha testat HeltÄrligt produkterna och konstaterat att de funkar för mig kändes det väldigt roligt med ett samarbete. Jag har provat andra kosttillskott också men de har inte riktigt passat mig.

Vilken är din största idrottsliga prestation hittills?

Utan att nämna någon specifik prestation så är alla gånger jag har fått representera Sverige som landslag stort för mig. Sverige som padelnation gör en resa där man tar sig närmre och närmre de största nationerna. Så att tävla i lag för sitt land uppskattar jag alltid! Som individuell prestation måste jag räkna in när WTP har spelats på hemmaplan i Båstad, att få spela där inför fullsatta läktare är ett minne för livet.

Har du haft någon motgång i din karriär som varit extra jobbig?

Bitvis under 2019 hade jag perioder där resultaten inte gick min väg. Trots att det kan vara tungt när det inte går som man vill så försöker jag se på det som en process. Jag har annars inte haft någon längre period som varit tung.

Vad är det bästa du vet med din idrott?

Det är kul att vara en del av en stor gemenskap. Oavsett om jag är i Spanien eller i Sverige är det väldigt coolt att vara en del av detta. Sedan är det kul att vinna i lag. Även om vi inte är lika många som i ett fotbollslag så är det härligt att prestera tillsammans.

Vad är den största utmaningen för din idrott tycker du?

Padel är en bra sport även när det går lite dåligt. Då finns det alltid en partner att skylla på. Skämt å sidor, så länge jag sköter min fysik så har jag inte dragit på mig några skador eller så. Den största utmaningen i padel är att vara fokuserad och att hålla sig till sin matchplan. Det finns andra sätt att vinna på än att spela snyggt.

Påverkar dina idrottsliga resultat någonsin din vardag och ditt privatliv?

Det går såklart i perioder och beror på hur många bollar jag har i luften vid sidan om min Padel. Jag studerar vid sidan om vilket är bra. Under de perioder jag enbart spelat padel blir det tufft när man inte har något annat att tänka på. Det är bra när det inte bara blir sport.

Vad är det som driver dig och varifrån kommer den drivkraften?

Jag har idrottat hela mitt liv och har spelat padel sedan den första banan kom till Båstad. Att få vara med från start i en sport till att nu börja bli välkänd profil är roligt. Drivkraften ligger också i att vara med och ta Sverige till nästa nivå i sporten.

Hur ser ditt träningsupplägg ut och hur ser du till att återhämta dig?

Vi har hög och lågsäsong inom padeln där träningen går ner ju fler matcher vi spelar. I början av året snittar jag cirka 5 timmar per dag. Jag är noga med min fysik och att hitta återhämtning. Sömn är såklart viktigt så att det blir minst 7.5 timmar per natt. Kosten är också avgörande för att kunna träna och spela på en hög nivå.

Vilken av våra produkter tycker du bäst om?

Kokos är helt klart min favorit när det gäller bars, men pratar vi pulver är det äggpulver vanilj jag dricker mest och helst.